maja vukoje, partition in the waidhofen an der thaya senior citizen
maja vukoje, partition in the waidhofen an der thaya senior citizen
maja vukoje, partition in the waidhofen an der thaya senior citizen
 

maja vukoje


<

partition in the waidhofen an der thaya senior citizen's residential and care home



The competition was for a design for a partition or a screen about 9 metres long for the entrance area of the senior citizen's residential and care home in Waidhofen an der Thaya to achieve a visual separation for the spaces behind it. This basically incidental spatial situation, which would be fine for any image or text, has been used by Maja Vukoje as a highly associative stage with its materials and colour scheme, that she interprets as a screen, a paravent. The elements of this screen are gold Eloxal panels, a pale pink coloured net curtain and prints on this of drawings that relate to the words papar (to hold off/deter) and vent (wind) in a literal manner. The title was provided by a publication of the same name as Vukoje's piece, He Loves Me, which provides the basis for it and the allusion. Now, in a collaboration with Herwig Müller, this publication has been transferred onto the partition that can be seen from both sides. He Loves Me was published in 2003 in a cooperation that followed a concept of, in Maja Vukoje's words, the "forcing of interacting factors" and in this sense, she refers to a mode of interpretation and design that is now mutating into a spatial dimension. Similarly, the artist's drawings have been translated into a larger scale, drawings that come from self-portraiture and situation comedy but "reach a general 'transpersonal' level" by means of "a specific metaphorical language".
(Susanne Neuburger)

Architect: Gerhard Lindner


haben sie sich schon in unsere mailingliste eingetragen?




Für laufende Informationen machen Sie
Ihren Eintrag in die Mailinglist.
Klicken Sie dann für Eintragungen „eintragen“
für Austragungen „austragen“.

www.noe.gv.at/datenschutz