ulrike lienbacher, design of sparkassenpark in spitz an der donau
ulrike lienbacher, design of sparkassenpark in spitz an der donau
 

ulrike lienbacher


<

design of sparkassenpark in spitz an der donau



This project took on the approx. 300sqm park area along the community’s main street next to the municipal building. Ulrike Lienbacher’s concept entailed the connection of the park itself with the vineyard terraces behind in order to achieve a "soft transition from 'urban' space to the landscape surrounding the community". The plan was to create a total of four terrace-like levels, which were to rise in concrete-framed steps (approx. 30cm). The terraced areas were to be covered with green Rauris quartzite gravel. The square was to be enclosed by an approx. 75cm high exposed concrete wall on the Postgasse side with a walk done in red poured asphalt visually marking the side facing the municipal building. Benches painted in various colours and facing the street were proposed for the individual levels. Each bench was to have its own tree, with the resulting "bench/tree groups forming rest and waiting areas from which one can look out – as from a grandstand – and observe the goings on around the bus stop and on the main street. These changes would also lead residents to perceive this location as being not simply a park, but indeed a genuinely 'urban' place." (Ulrike Lienbacher).
(Susanne Neuburger)
haben sie sich schon in unsere mailingliste eingetragen?




Für laufende Informationen machen Sie
Ihren Eintrag in die Mailinglist.
Klicken Sie dann für Eintragungen „eintragen“
für Austragungen „austragen“.

www.noe.gv.at/datenschutz